Holdbeskrivelse

Lidt beskrivelse af vores forskellige tilbud.
Se også beskrivelse på NemTilmeld for det enkelte tilbud, her står datoer, tider og sted. 

HVALPE

Så snart din hvalp er påbegyndt vaccinationsprogram, kan du deltage på et hvalpemotiva-tionshold.

Det er meget vigtigt for en hvalp at blive socialiseret, have omgang med andre hvalpe og fremmede mennesker, samt lære et fornuftigt hundesprog. Udover at træne almindelige ting som sit, dæk, indkald, gå pænt osv. - så lægger vi også vægt på, at du som nybagt hundeejer lærer at forstå din hund. Der er altid tid til spørgsmål og svar.

Hvalpelegestue

Hvalpelegestuer er en slags "åbent-hus-for hvalpe". En god mulighed for at møde andre hvalpe "under ordnede forhold". Grunden er indhegnet. Og i en mindre indhegning vil der blive mulighed for fri leg i små grupper, opdelt så hvalpene passer sammen i størelse oav.

Du kan deltage i en eller flere legestuer. Betaling per gang.

Det er ikke decideret træning - men der er en hvalpeinstruktør til stede - så du har mulighed for at få vejledning gode råd og du kan også få vejledning i at træne nogle øvelser.


Begynderhold / Unghunde-træning

Dette er holdet for den unge hund - enten har I gået på et hvalpehold og skal nu videre - eller din hund er blevet over 6 måneder og er for gammel til et hvalpehold - eller I kan også vælge at gå på begynderhold i to eller måske tre sæsoner, for at få fasttømret jeres samarbejde og sikkerhed i øvelserne lidt mere.

Vi træner alle de "almindelige" ting som sit, dæk, gå pænt, indkald osv., kravene til sværhedsgraden bliver øget i takt med evnerne.

Der er naturligvis også tid til spørgsmål og svar, hvilket der kan være stort behov for på dette hold, da den unge hund kommer i "teenage-alder" og kan være meget svær at håndtere.

Kørekort Til Hund / Hverdagslydighed

Kørekort Til Hund - er ændret til nu at hedde Hverdagslydighed = HLT.

Grundlaget er meget det samme - det er hyggelig træning, som lægger vægt på hver enkelt hunds niveau og behov - og ting som kan bruges i hverdagen.


Dette hold er for alle hunde over 6 mdr.

Træningen bliver en blanding af unghundehold / begynderhold / Kørekorttræning.

Træningen starter det anførte tidspunkt og varer ca. en time, men nogen gange vil det vare lidt længere. Mød op i god tid, da vi nogen af gangene vil gå rundt og træne undervejs.

Der vil blive lagt vægt på, at hundene bliver sociale, omgængelige og lydige, samt at ejerne bliver gode og ansvarlige hundeejere.

Der vil blive øvet sit, bliv siddende, dæk, bliv liggende, gå pænt, vente ved lågen/døren, omgang med andre, indkald, håndtering, ikke tigge anmasende o.s.v. En del af træningsgangene vil foregå i bymiljøet, så hundene også får en masse sociale påvirkninger fra omgivelserne i byen og lærer at begå sig her.Hundeejernelærer udover træningen noget om hundesprog, hundeloven, det at være ansvarlig og hensynsfuld hundeejer, o.s.v.

Hoopers

En ny hundesport hvor hunden skal løbe igennem buer og tunnel samt gøre andre ting.


NoseWork - Næsearbejde - spor

Hundene har en rigtig god lugtesans og det er godt for dem, at bruge den.

Til NoseWork lærer hunden - lidt ligesom en narkohund - at finde en bestemt lugt i miljøet, her er der lagt forskellige kassen, med lugt i nogen af dem. Træningen starter med godbidder og senere, skal hunden så lære at søge lavendelduft.

Spor kan lægges på mange forskellige måder. Vores træning lægger an med begynderspor, så alle kan deltage. Du lærer noget om teorien bag denne træning - hvad du skal tænke på, når du lægger et spor.

Næsearbejde kan også være nogle små forskellige sjove "tricks" - snusemåtte, opgavespil, gemt godbid i karklud o.a. 
Hunden er fantastisk med sin lugtesans - men til træning, hvor dette indgår, skal hunden lære, hvad der forventes af den i de forskellige set-up og at bruge sin lugtesans mere målrettet.

Parkour / Kropskontrol

Måske har du hørt om parkour for mennesker? Nu har den lidt anderledes sportsgren fundet vej ind i hundeverdenen.

Dogparkour handler om at få hunden henover, op på, under eller igennem alt muligt. Man bruger, hvad der lige er i nærheden – en skraldespand i byen, et træ i skoven eller endda ens egen krop.

Din hund får større kropsbevidsthed og får trænet sin balance og sit mod. Der skal være ro på, for det skal være sikkert for hunden, og det skal handle mere om at træne musklerne og samarbejdet end at komme hurtigt videre.

Træningen kan blive tilpasset den enkelte hund, så alle hunde kan være med, og alle hunde kan blive udfordret.

Dogparkour kan forebygge skader, men det er ret krævende, så det er kun for raske, voksne hunde, og de skal have sele på, så der er noget at holde fast i, så man kan støtte hunden.

Vi samarbejder med en hundemassør om parkour-træningen, fordi opvarmning og massage er uundværligt, når man træner dogparkour.