Holdbeskrivelse

DKK FAABORG

Hundetræning for alle racer.


 Sollerupvej 30 • 5600 Faaborg • Tlf. 6169 4812 • E-mail: info@dkk-faaborg.dk

Hvalpemotivationshold

Så snart din hvalp er påbegyndt et vaccinationsprogram, kan du deltage på et hvalpemotivationshold.

Det er meget vigtigt for en hvalp at blive socialiseret, have omgang med andre hvalpe og fremmede mennesker, samt lære et fornuftigt hundesprog. Udover at træne almindelige ting som sit, dæk, indkald, gå pænt osv. - så lægger vi også vægt på, at du som nybagt hundeejer lærer at forstå din hund. Der er altid tid til spørgsmål og svar.

Begynderhold / Unghunde-træning

Dette er holdet for den unge hund - enten har I gået på et hvalpehold og skal nu videre - eller din hund er blevet over 6 måneder og er for gammel til et hvalpehold - eller I kan også vælge at gå på begynderhold i to eller måske tre sæsoner, for at få fasttømret jeres samarbejde og sikkerhed i øvelserne lidt mere.

Vi træner alle de "almindelige" ting som sit, dæk, gå pænt, indkald osv., kravene til sværhedsgraden bliver øget i takt med evnerne.

Der er naturligvis også tid til spørgsmål og svar, hvilket der kan være stort behov for på dette hold, da den unge hund kommer i "teenage-alder" og kan være meget svær at håndtere.

Kørekort Til Hund / Hverdagslydighed

Kørekort Til Hund - er ændret til nu at hedde Hverdagslydighed = HLT.

Grundlaget er meget det samme - det er hyggelig træning, som lægger vægt på hver enkelt hunds niveau og behov - og ting som kan bruges i hverdagen.


Dette hold er for alle hunde over 6 mdr.

Træningen bliver en blanding af unghundehold / begynderhold / Kørekorttræning.

Træningen starter det anførte tidspunkt og varer ca. en time, men nogen gange vil det vare lidt længere. Mød op i god tid, da vi nogen af gangene vil gå rundt og træne undervejs.

Der vil blive lagt vægt på, at hundene bliver sociale, omgængelige og lydige, samt at ejerne bliver gode og ansvarlige hundeejere.

Der vil blive øvet sit, bliv siddende, dæk, bliv liggende, gå pænt, vente ved lågen/døren, omgang med andre, indkald, håndtering, ikke tigge anmasende o.s.v. En del af træningsgangene vil foregå i bymiljøet, så hundene også får en masse sociale påvirkninger fra omgivelserne i byen og lærer at begå sig her. Hundeejerne lærer udover træningen noget om hundesprog, hundeloven, det at være ansvarlig og hensynsfuld hundeejer, o.s.v.

Rally

Rallytræning er en sjov og varieret måde at arbejde sammen med din hund.

Du behøver ikke at have kendskab til rally, når du begynder - det er dog en fordel, at du har lidt "grundlæggende lydighed" på plads med din hund.

Træningen bliver bygget op over nogle skilte, som du skal lære at kende. Ud fra disse skilte skal du udføre forskellige øvelser med din hund.

Se en lille film om rally tryk på  dette link,

gå i RODEKASSEN og tryk på billedet.

Der er også film på Youtube - f.eks. denne:  Rally

Læs mere om rally HER.

Træning indendørs.

Træning i Annekshallen, ForumFaaborg - kør til højre hele vejen rundt om bygningen - parker omme bagved.

Bemærk: Husk indendørs sko og klud til at tørre din hunds poter inden du går ind.


Hvalpelegestue


Hvalpelegestuer er en slags "åbent-hus-for hvalpe". En god mulighed for at møde andre hvalpe "under ordnede forhold". Grunden er indhegnet. Og i en mindre indhegning vil der blive mulighed for fri leg i små grupper, opdelt så hvalpene passer sammen i størelse oav.

Du kan deltage i en eller flere legestuer. Betaling per gang.

Det er ikke decideret træning - men der er en hvalpeinstruktør til stede - så du har mulighed for at få vejledning gode råd og du kan også få vejledning i at træne nogle øvelser.


Nose Work

Vi har haft 2 instruktører på kursus, så de kan undervise i NOSE WORK. Der kommer holdtilbud til foråret 2017.

Send gerne en mail, hvis du er interesseret i denne træningsform.


Spor- og næsearbejde

Det er rigtig godt for hunden at bruge næsen.

Spor kan trænes på mange forskellige måder og niveauer.

Vi har et samarbejde med Henrik Petersen, der har stor erfaring med spor- og næsearbejde, både som underviser og som udøver, har undervist nogle hold for os. Henrik kan undervise på konkurrenceniveau.

Vivian og Dennis har gået elev hos Henrik og tilbyder sporhold med træning på hyggeniveau. De er begge uddannede hvalpe- og grundinstruktører via Dansk Kennel Klub.

MEDLEMSKAB DKK.

Du er ikke medlem automatisk fordi din hund har DKK stambog. Det er DIG, der skal være medlem, ikke hunden.

Du kan være medlem selvom du har et gadekryds.

Når du er medlem, modtager du bladet HUNDEN 10 gange om året.

Parkour / Kropskontrol

Måske har du hørt om parkour for mennesker? Nu har den lidt anderledes sportsgren fundet vej ind i hundeverdenen.

Dogparkour handler om at få hunden henover, op på, under eller igennem alt muligt. Man bruger, hvad der lige er i nærheden – en skraldespand i byen, et træ i skoven eller endda ens egen krop.

Din hund får større kropsbevidsthed og får trænet sin balance og sit mod. Der skal være ro på, for det skal være sikkert for hunden, og det skal handle mere om at træne musklerne og samarbejdet end at komme hurtigt videre.

Træningen kan blive tilpasset den enkelte hund, så alle hunde kan være med, og alle hunde kan blive udfordret.

Dogparkour kan forebygge skader, men det er ret krævende, så det er kun for raske, voksne hunde, og de skal have sele på, så der er noget at holde fast i, så man kan støtte hunden.

Vi samarbejder med en hundemassør om parkour-træningen, fordi opvarmning og massage er uundværligt, når man træner dogparkour.